Kickboks handschoenen kopen: waar moet je op letten?

uitpost

Ga je binnenkort voor het eerst kickboksen? Dan heb je goede kickboks handschoenen nodig. Veel mensen die voor het eerst handschoenen voor het kickboksen gaan kopen, hebben geen idee waar ze op moeten letten. Speciaal voor deze mensen hebben wij dit artikel opgesteld. Op deze pagina lees je namelijk waar je als beginnende kickbokser op moet letten bij het kopen van je kickboks handschoenen in Amsterdam.

Tips voor het kopen van de juiste handschoenen

Het is niet lastig om goede handschoenen te kopen voor het kickboksen, maar je moet wel weten waar je op moet letten. Hieronder zetten we enkele belangrijke aandachtspunten voor je op een rij:

  • De sluiting van de handschoenen. Handschoenen kunnen een velcro sluiting hebben, maar ook een vetersluiting. De velcro sluiting is over het algemeen gebruiksvriendelijker. Handschoenen met een vetersluiting sluiten wel beter aan op de pols. Dit zorgt voor extra stabiliteit.
  • De padding van de handschoenen. Hoe meer padding, des te kleiner de kans is dat je blessures ontwikkelt tijdens het boksen. Wel zijn handschoenen met veel padding vaak wat prijziger.
  • Het materiaal van de handschoenen. Handschoenen van leer en kunstleer gaan erg lang mee. Wel moet het kunstleer van hoge kwaliteit zijn voor een lange levensduur.

Verder moeten je nieuwe handschoenen erg stevig zijn. Het is belangrijk dat de naden goed gestikt zijn. Op de kritieke punten van de bokshandschoenen, ofwel de punten waar veel druk op staat tijdens het stoten, is dubbel stiksel een must.