De weersvoorspelling zijn goed voor vandaag

uitpost

Als ik door mijn raam naar buiten kijk, zie ik een strakblauwe hemel en voel de warmte van de zon door mijn raam komen. Ik krijg vandaag visite en deze blijven ook eten. Ik vraag mij af wat ik nu weer eens op tafel zal zetten voor mijn gasten. Starend naar buiten, krijg ik plots een ingeving: ’We gaan barbecueën’.

Nadat ik onder de douche ben geweest, mij heb aangekleed, ga ik naar beneden. Daar start ik de Nespresso machine. Onder het genot van een vers bakje koffie bedenk ik welk vlees ik straks ga halen en welke lekkere salades ik ga maken. Alvorens ik naar buiten ga om de tuinmeubelen af te nemen, pak ik de stofzuiger en maak de huiskamer, keuken en gang schoon.

Na het stofzuigen loop ik met een emmer met sop naar buiten en maak de loungeset, tuintafel en stoelen schoon. Ik test nog even of de verlichting het doet. Ook check ik snel even of de terrasverwarmer het doet, want we willen natuurlijk wel lang in de tuin blijven zitten. Aangezien het ’s avonds aardig afkoelt, is zo’n terrasverwarmer geen overbodige luxe. Hierna haal ik de barbecue onder de barbecuehoes vandaan. Gelukkig heb ik de barbecue de laatste keer dat ik deze heb gebruikt goed schoongemaakt met de schoonmaakborstel. Dit scheelt mij nu dus weer kostbare tijd.

Zo, nu kan ik een boodschappenlijstje maken en richting de supermarkt gaan. Gelukkig ben ik rum op tijd, zodat de drankjes straks nog lekker kunnen koelen in de koelkast.

Tags: