Uitblijvende betalingen

uitpost

Wanbetalers zijn misschien wel de meest vervelende types die je kunt bedenken wanneer je ondernemer bent. Je hebt keihard gewerkt om een opdracht af te maken en je hebt een zo goed mogelijk product afgeleverd. Dan is het uiteraard ontzettend onprettig wanneer diegene niet betaald. De wet schrijft voor dat je eerst meerdere herinneringsfacturen zult moeten versturen. Wanneer de wanbetaler in kwestie nog steeds niet betaalt, kun je ervoor kiezen om een incassobureau in te schakelen. Een incassobureau specialiseert zich erin om uitblijvende betalingen binnen te halen bij een wanbetaler. Een prettige en betrouwbare manier om iets uit handen te geven.

Wettelijke bepalingen

Voordat je echter een incassobureau in kunt schakelen zal je eerst een laatste aanmaning moeten versturen naar de wanbetaler. Dit is een document waarin je duidelijk maakt wat de incassokosten zullen bedragen wanneer je een incassobureau in zult schakelen. Dit is een onprettig document wellicht om te versturen, maar je bent het wettelijk verplicht om de wanbetaler schriftelijk op de hoogte te stellen van de bijkomende kosten. Je kunt hiervoor een incasso calculator gebruiken, een handige tool om aan de hand van het verschuldigde bedrag de hoogte van de incassokosten te berekenen.

Externe hulp

Wanneer betalingen echter alsmaar uitblijven kun je altijd nog overgaan tot het inschakelen van een incassobureau. Deze bureaus zijn in grote getallen aanwezig. Zo kun je, mocht je werkzaam zijn in de omgeving van Amsterdam, zoeken op incassobureau Amsterdam. Op die manier zal je ongetwijfeld een hele waslijst van incassobureaus weten te vinden. Stuk voor stuk zullen ze zonder enige problemen je willen representeren. Uiteindelijk gaat het om het brood op jouw tafel, en wanneer iemand je een betaling verschuldigd is, sta je in je recht om deze te claimen wanneer je hebt voldaan aan de opdracht. Vrees daarom niet om te handelen naar wat je goed recht is.

Tag: Incasso Flevoland┬á– Incasso Noord Holland