Genieten in de tuin

uitpost

Als de zon weer meer gaat schijnen, dan wil je natuurlijk naar buiten. In je tuin kun je prima genieten van de buitenlucht, maar het wordt nog heerlijker met kleurrijke bloemen om je heen. Bloemen plant je in de tuin, maar bloemen kun je ook plaatsen in bloembakken. Het is gezellig om even een praatje te maken met je naaste buren, maar zit je in je tuin, dan wil je ze liever even niet om je heen. Jouw tuin is net als je huis privé terrein, het gebied voor rust en vrijheid. Dat creëer je het beste door een duidelijke afscheiding te maken met de tuin van de buren. Je kunt een heg laten groeien, dan moet je even geduld hebben. Met een tuinhek ben je meteen verlost van nieuwsgierige blikken van de buren.

Bloembakken

Ze zijn ideaal voor in je tuin, maar ook zeer geschikt voor op een (dak)terras of balkon: bloembakken. Je hebt ze in vele soorten en maten. Het ligt er aan wat voor sfeer en uitstraling je wilt creëren wat voor bak(ken) je kiest. De smaak van mensen hierin verschilt ook sterk. Je kunt kiezen voor kunststof bloembakken. Deze zijn verkrijgbaar in veel (opvallende en minder opvallende) kleuren en vormen. Deze bakken zijn goedkoop, maar ook duurzaam. Dan heb je terrazzo bloembakken. Dit zijn de zwaardere stenen bakken, meestal in de kleur grijs.  Meestal zijn deze bakken groter en duurder dan kunststof bakken en vierkant van vorm. Je hebt ook nog polyester plantenbakken, de duurste variant. Deze bakken zijn van goede kwaliteit en zeer duurzaam. De bakken zijn van een glad materiaal, zowel verkrijgbaar in ronde als rechte vormen.

Tuinhekken

Een tuinhek kan dienst doen als gesloten afscheiding (hoog) of als open afscheiding (laag), bijvoorbeeld aan de achterkant van de tuin. Sommige hekken zijn helemaal dicht, anderen hebben latjes waar ruimte tussen zit, meer open. Er zijn verschillende soorten hout waar een tuinhek van gemaakt kan worden. Ook heb je hekken van ijzer of gaas.